Розмір у зібраному стані (без ніжок) — 475х350х150 мм
Вага 8 кг
Довжина ніжок 43 см
Висота мангала в зібраному стані 58 см.
За товщини металу 2 мм мангал добре тримає жар, не прогоряє й його не веде від спеки завдяки посиленій конструкції.
Можна використовувати як вугілля для мангалів, так і дрова.
Мангал має 2 рівні регулювання шампурів, що дає змогу регулювати ступінь готовності страв.
Призначення: портативний, зручний пристрій для приготування смачних страв із м'яса «з димком» на природі.
Мангал розкладається в робоче положення впродовж 1-2 хв!
Заходи безпеки: збирати мангал у транспортне положення після його охолодження.
Розбірний переносний мангал — найпоширеніший вид на сьогодні. Його головна перевага полягає в компактності. У складеному стані він займає мало місця, зручний для перенесення, а складання до робочого стану неймовірно просте та займає кілька хвилин.
Мангал (азерб. manqal, арм. ⁇ , вантаж. ⁇ , перс. ⁇, тур. mangal, від араб. ⁇ ⁇ ⁇ ) — жаровня в народів Близького Сходу, мідна чаша на ніжках із широкими горизонтальними крисами, двома ручками для перенесення та напівсферичною кришкою.
Всередину мангала ставлять мідну або глиняну чашку з гарячими (деревними) вугіллям. Кришка має ущільнений верх, на який можна ставити посуд для розігрівання їжі. Під час приготування їжі кришку знімають і посуд ставлять на таганок. Іноді мангал накривають ковдрами, під якими гріються. Найкраще використовувати чавунні мангали, які міцні та довго зберігають тепло.
Є ще й так звані настільні мангали, основою яких є решітка, що схожа на пристосування для барбекю, яка нагрівається не завдяки вугіллю, а завдяки газу. Це дає змогу використовувати мангал для приготування кількох страв одночасно, наприклад, готувати шашлик поруч із гарніром.
Українах колишнього СРСР мангалом часто називають будь-яке пристосування для отримання вугілля і приготування смаженого м'яса (шашликів). Зазвичай це металева коробка, промислового або саморобного виготовлення, з ніжками. Трапляються також туристичні складані мангали, деякі з яких є одноразовими, оскільки від сильного нагрівання вони прогоряють, а їх кріплення заклинює.
Основні | |
---|---|
Регульована висота решітки-гриль | Так |
Комплектація кришкою | Не передбачена |
Місткість шампурів | 6-10 (шт) |
Комплектація рожном | Не передбачений |
Тип | Мангал |
Тип палива | Деревне вугілля, дрова |
Конструкція | Збірно-розбірна |
Форма | Прямокутна |
Країна виробник | Україна |
Вбудований термометр | Не передбачений |
Матеріал корпусу | Сталь |
Габаритні розміри | |
Вага | 7.5 кг |
Користувацькі характеристики | |
Призначення | Приготування страв з м'яса, риби, овочів на природі |
Висота мангалу в зібраному вигляді | 58 см |
Довжина | 47.5 |
Висота ніжок | 43 см |
Висота борту | 15 см |
Ширина | 35 |
Назва | Розбірний мангал-валізу на 8 шампурів |
Товщина металу | 2 мм |